Det rette grej

Put ørreder, der bare venter på at blive fanget, men …

For at kunne få en fisk på krogen, er det nødvendigt du har det rigtige grej. Put and take fiskeri er blevet rigtigt populært i Danmark. Kender du Fiskeparken Svejstrup? Husk, at fiskene flytter sig efter bund forholdene og vejret. Det kræver måske mange timers arbejde for at komme til at kende søerne rigtig godt. Spørg eventuelt nogle af de lokale ambassadører – de har altid gode råd at give. Vi elsker det aktive fiskeri og dem der går på opdagelse rundt om søerne, opsøgende fiskeri gør at du afdækker du mere vand. Potentielt vil du præsenterer dit grej for flere fisk. Brug tiden fornuftigt og husk at nyde naturen. 

Bombarda fiskeri – super effektiv metode til at fiske i vores put and take. Forsøg dig med forskellige farver PowerBait og former. Se evt. youtube om hvordan PowerBait kan formes for at opnå forskellige reaktioner i vandet og find hvilken opsætning der passer dig bedst. Husk at skifte agn, type og farve – alt efter vejr, temperatur og tidspunkt på dagen. Længden af tyndt forfang spiller også en vigtig rolle – fra 2-3 meter (o,25mm) så er du godt på vej. Den mindste ændringer kan være vejen til succes! Men igen – form din PowerBait – hvilket bevirker at den vrikker lokkende i vandet. Mange benytter også fluer, microblink til deres bombarda fiskeri.

Klik – her kan du finde godt grej

Bobleflåd – er nemme at kaste og fiskeriet er helt vildt simpelt. Fyldes delvist med vand – alt efter krog valg og brugen af bly – herefter er det muligt at styre fiskedybden med forfangets længde. Vælge mindre trekrog. Det er altid en god ide at bruge tynde liner eller forfang. Man kan sagtens fiske med o.25mm – fiskene er meget opmærksom og kan være meget sky, så undgå at skabe for meget opmærksomhed. 

Microblink / spoon/ mindre blink  Trigger en sulten ørred til at hugge, vuggende gang ved langsom indspinning. Farverne har selvfølgelig stor betydning. Prøv dig frem. Kan selvfølgelig også fiskes sammen med Bombarda. 

Spinner Anvendelse af spinner til put and take fiskeri i Fiskeparken Svejstrup, her anbefaler vi en max str. 3 – et rigtig godt våben til at provokere en forbipasserende ørred. Kast spinneren ud og vent et par sekunder, før du spinner ind – dermed giver du spinneren tid til til at synke lidt, er fiskene meget aktive, så prøv med at spinne hurtigt ind. Det er ikke altid nødvendigt at nå langt ud i søen med sin spinner. Guld og Sølvfarvet med røde prikker eller sort med gule/ orange, så er du godt på vej til fisk på krogen. Den kæmpe fordel er at du på kort tid kan affiske en masse vand. Brug altid en hægte – så du kan skifte farve og vægt tit uden bøvl.

Her kan du finde et godt startkit
Her kan du finde godt grej

Fiskeri med gennemløber Den store bæreflade giver dig mulighed for langsom indspinning, trygbølge og vuggende gang i vandet, giver stor trigger effekt til god fangst ved søerne. 4,5 – 8 gr. vil være at anbefale.

Fiskesæt til P&T til gode priser
Link til køn af gennemløber

Jig og gummidyr Kan fiskes lige fra passiv til aktiv med prop/ bombarda, med fluestang – der er mange muligheder. Det er en ny dille og ret enkelt at fisk med disse gummi dyr. Kast ud og nøkkes ind langsomt .. lidt ligesom fluefiskeri, dog med gummidyr der sætter duftspor og viberationer i vandet. Det er klart en del af fremtiden, for Put and take fiskeri på niveau med brugen af PowerBait etc.

Shad Bait, Jig haler

Fluefiskeri Fiskeparken Svejstrup har de helt optimale forhold til fluefiskeri – der er rigtig mange fine pladser med godt overblik, med waders har du også mulighed for flere steder at gå i vandet. Dog anbefaler vi at man selvfølgelig passer enormt meget på og altid er to personer tilstede, dog vi har dybder på op til 13-15 meter og der er flere steder hvor bunden går dybt allerede fra bredden. Der findes et hav af forskellige Put and take fluer som er extrem effektive – vi har mange fluefisker der binder selv – tag en snak med dem, hvis du ønsker at opnå viden om søen og valg af fluer. Tommelfingerregel; Dit forfang skal have samme længde som din stage.

Link til gode fluesæt
Endegrej Fluer

5 gode råd til fiskeri i Fiskeparken Svejstrup

1. Stå tidligt op – der er både stille, færre mennesker og gode muligheder for at få bid

2. Brug mindre 3 kroge, Spinner max str. 3

3. Varier både dine metoder og fiskedybde

4. Snak gerne med folk ved søerne – alle er flinke til at dele tips og tricks

5. Glem aldrig en god madpakke og drikkevare

Kursus eller foredrag
Lån vores fiskehus og opret dine egne hold

Fortæl om dine planer
så finder vi ud af noget

[email protected]

Du kan altid kontakt os og fortæl hvad du har af tanker. Klubhuset / opholdshytte kan benyttes af op til 30 person – der kan laves kaffe, der er køleskab, kopper mv. 4 store gode bord bænkesæt – den rette stemning og perfekt lokale til undervisning. Det kæmpe plus er at vores søer er mindre end 50 meter fra hoveddøren, så alt grej og teknik, kan afprøves med det samme.