Vandreruter

Danmarks måske
smukkeste vandreruter

På vandre- og cykelture omkring Hadsten, Lerbjerg, Langå – her vil der åbne sig et bølgende landskab hvor fredfyldte enge i et kuperede terræn, varierede natur danner rammen for mindeværdige stunder. Med sine hyggelige landsbyer inviterer området til dejlige vandre- og cykelture for store og små i alle aldre. Der er derfor god grund til at smøre madpakker og drage ud i naturen. Vi vil gøre vores til at der er større grund til, at komme ud og få frisk luft i vores smukke natur, vi vil gør det muligt at lave mad over bål, vi vil tilbyde overnatning under åben himmel. Grib kikkerten og hank op i svampekurven.

Dyreliv rundt om
vores søer

Det kan godt betale sig at sætte lidt ekstra tid af når du besøger Fiskeparken Svejstrup. Søerne er også tilholdssted for en lang række fugle. Fugle der enten trækker gennem landet om foråret og efteråret, mens andre lever omkring søen året rundt. Skrubtudsen ser vi også en del til, når de kommer frem i april måned.

Store flotte fasaner, svaner, ræve, rådyr, odder, grævling – du kommer til at befinde dig midt i naturen! Det er en god ide at medbring sin insekt bog, for søerne har det hele, der er dansemyg, kardinabiller, mosaikguldsmede. Når man går omkring søerne, vil du helt sikkert også observere egern, skov- og halsbåndmus, hare og pindsvin.

Bidstrup Gods ligger i det smukke, 
østjyske bakkelandskab,
kun 30 km nord for Århus.

Godset omfatter skov- og landbrug på ca. 1.000 ha og et stort, fredet gårdanlæg med oprindelse i 1500-tallet. Skovene er anlagt 4 markerede vandreruter. Ruterne er etableret i samarbejde med Naturfredningsforeningen og Favrskov kommune og har fri adgang for alle i dagtimerne.

To af ruterne udgår fra Bidstrup hovedgård. Ved Bidstrupvej er der et oversigtskort og foldere med ruteanvisning. En tredje rute, ”gravhøjsruten” løber i Essendrup Skov ved Hadstenvej. Denne rute passerer 12 bronzealderhøje i et smukt og varieret skovterræn. Den sidste rute udgår fra Voer Mølle ved Voermøllevej-Skovmøllevej (8370 Hadsten). Også her er opsat oversigtskort og en kasse med foldere om turen.

ESSENDRUP SKOV

Natursti ved Laurbjerg, mellem Langå og Hadsten, 10 km nordvest for Hadsted. Du er gæst på lodsejerens private ejendom, og sporet er åbent for færdsel til fods. Sporet kan delvist være trampestier, og derfor kan årstiden og planternes vækst påvirke passagen. Pas på naturen! På ruten i Essendrup Skov kommer man tæt forbi en gruppe gravhøje fra den yngre bronzealder. Højene ligger på kanten af plateau med udsigt over Lilleådalen. En fantastisk rute i den smukke natur. Rute ca. 3 km

Lysnet Bakken

Den 131 meter høje Lysnet Bakke ligger på grænsen mellem Randers og Favrskov kommuner. Bakken består af plastisk ler, der blev aflejret i Tertiærtiden for 40-50 millioner år siden. Lysnet ligger cirka 10 km sydvest for Randers på grænsen mellem Favrskov Kommune og Randers Kommune, og er begge kommuners højeste punkt. Lysnet er det niende højeste punkt i Danmark. 

Hestehaven

HestehavenPå vandreruten kan ses tre gravhøje fra bronzealderen. Vandreruten passerer tæt forbi gravhøjene. I skoven ved Hesthave findes også nogle af Danmarks ældste egetræer ca. 500 år gamle. En kæmpe oplevelse, hvor naturen viser sig fra den bedste side. Rute ca. 5 km

Voermølle Å

Vandreruten går langs Voermølle Å på begge sider af ådalen. På ruten kommer man forbi Voer Mølle. Ruten kan nemt kombineres med Ruten Østervoer for en længere tur. Rute ca. 2,5 km

Granslev Skov

Området i Granslev Skov er endnu ikke omfattet af vandreruterne, men det er muligt at se en del af gravhøjene fra skovvejen, hvortil man kan gå fra Granslev. Gravhøjene er fra den yngre bronzealder og er meget velbevarede. 

Østervoer

På vandreruten kan ses to langhøje fra stenalderen og yderligere fire gravhøje. Ruten passerer tæt forbi langhøjene, mens to af højene ligger lidt længere væk.